Gå direkt till sidans innehåll

Ekologiska livsmedel

Indikator SE. FK. 25

Ekomatcentrum samlar in statistik för att kartlägga inköpen av ekologiska livsmedel i offentlig sektor. Regeringens inriktningsmål för offentlig sektor är att 60 procent av inköpen ska vara ekologiska till 2030.

Andel ekologiska livsmedel i kommunens verksamheter

Rad-id Mätområde Datum Värde (%)

0

Skövde

2005

1

1

Skövde

2006

1

2

Skövde

2010

3

3

Skövde

2011

10

4

Skövde

2012

0

5

Skövde

2013

11

6

Skövde

2014

18

7

Skövde

2015

25

8

Skövde

2016

21

9

Skövde

2017

19

10

Skövde

2018

22

11

Skövde

2019

23

12

Skövde

2020

23

13

Skövde

2021

24

14

Skövde

2022

24

Datakälla: EkoMatCentrum

Kommentar

Andel ekologiskt bland MÖS-kommunerna ligger på samma nivå som tidigare. Två kommuner har ökat sin andel med tre procentenheter, Hjo (21 procent) samt Skövde (22 procent). Tibro har minskat sin andel med sex procentenheter och ligger nu lägst bland alla fem kommuner. Den kommun som köper in mest ekologiska livsmedel är Falköping, där andelen ligger på 24 procent. Alla kommuner ligger under medel för både länet och riket.

Uppdaterad: 2024-09-27